Coaten

Na het stralen kunnen de verschillende producten op diverse manieren worden geconserveerd.

Men kan met het coaten kiezen voor een 1, 2, 3 of een 4 lagen systeem. Het is afhankelijk van wat de klant wil en wat de toepassing is van het object.

Hoe gaat coaten in zijn werk?

Wij spuiten een door een automaat samengestelde primer op het materiaal, zodat er automatisch de juiste hoeveelheid verharder wordt toegepast.
Daarna kunnen we het spuitwerk uitvoeren met onze normale spuitpompen (zowel Airmix als Airless zijn daarbij mogelijk), of we kunnen gebruikmaken van onze elektrostatische spuittechniek. Deze gebruiken we vaak voor de eindlaag omdat we daarmee een betere kantdekking kunnen realiseren.

Coating – Schrauwen Corrosietechniek

Wij hebben een zeer ruime spuitruimte van 20 x 6 meter waar wij ook objecten van grote afmetingen kunnen coaten.
Ook hebben wij een bovenloopkraan met een hefvermogen van 8 ton.
Grotere objecten vormen dus geen probleem voor ons.

Voordat objecten geconserveerd kunnen worden met coating, is het veelal nodig om de objecten te stralen. Wij bieden hierin diverse opties aan: gritstralen, geschikt voor metalen waar roestvorming op heeft plaatsgevonden, of glasparelstralen, voor de fijnere materialen als bijvoorbeeld RVS, aluminium of hout.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op via ons contactformulier, of geeft u ons een belletje. U vindt ons telefoonnummer bovenaan deze pagina.